CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve CHP’nin Roman Milletvekili Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutladı. Romanların sorunlarının bilindiği ve çözüleceği kaydedildi.

Romanların sorunları görmezden gelinemez
Özcan Purçu, ülkede seçilen ilk Roman Milletvekili olmuştu.

HABER MERKEZİ

Millet İttfifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle açıklama yaptı. Türkiye’de yaklaşık olarak 6 milyon Roman vatandaş bulunduğunu belirten Purçu, "Ne yazık ki derinleşen ekonomik krizden en çok etkilenen de Romanlardır. Romanlar için en büyük sorun eğitimdir. Romanların yüzde 95’e yakını eğitimden mahrum durumdadır. Okuyan Romanların da yüzde 50’si ilkokulu yarıda bırakmakta; yaşam koşulları nedeniyle daha küçücük bedenleriyle iş hayatına atılmak zorunda kalmaktadır. Eğitimli olmayan Romanlar ise ne yazık ki kayıt dışı, gündelik işlerde çalışabilmektedir. Çalışan Romanların yüzde 96’sı ise kayıt dışıdır” dedi.



“6 Milyon olarak biz Romanların tarihi bir öneme sahip olduğumuzu biliyoruz" diyen Purçu, "Size söz veriyoruz! Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında romanlarımızın sorunları çözülecek; onlara daha fazla istihdam imkânı tanınacaktır. 

Romanların barınma krizi son bulacaktır. İktidarımızda Romanların temsiliyeti de daha çok artacaktır. Çünkü romanlar artık haklarının bilincindedir. Bunun için de hem yerel yönetimlerde hem de parlamenter sistemde daha fazla söz sahibi olmak istemektedir. 8 Nisanımız kutlu olsun; kahkahamız ve neşemiz bol olsun” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Sorunlarını biliyorum

Kılıçdaroğlu, "Roman vatandaşlarımızın tüm sorunlarını biliyorum, onların yanındayım. İktidarımızda hak temelli sosyal devlet politikaları sayesinde Romanlar da güçlenecek. Eşit yurttaşlık önündeki tüm engeller aşılacak" dedi. 
Haber Merkezi