BAE'de "dijital tecrit" altında olduğu belirtilen suç örgütü lideri Sedat Peker, açıklama yapamaması ve muhalefet eleştirisi de bulunan bir Twitter paylaşımını retweet (RT) yaptı. Peker, 6 dakika boyunca profilinde tuttuğu retweetini kaldırdı. Daha sonra durumla ilgili başka bir paylaşımı da retweet yapan Peker, onu da kaldırdı. Peker'in bu etkileşimleri, 'üstü kapalı mesaj veriyor' yorumlarına neden oldu.

RT'lediği paylaşımı 6 dakika sonra kaldırdı: Sedat Peker 'üstü kapalı mesaj' mı veriyor?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 'güvenlik' gerekçesiyle sosyal medya paylaşımlarına izin vermediği suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter'da bazı etkileşimlerde bulundu.

Daha önce 'seçime 2 ay kala helalleşme videosu yayınlayacağını' açıklayan Peker, bir kullanıcının paylaştığı "Sedat Peker pislikleri ifşa etmek istiyor, ülke yöneticileri ettirmiyor, muhalif partiler de etmesi için çaba sarf etmiyor, nasıl s... bir ülkeyiz lan" mesajını retweet yaptı. Ancak Peker, 6 dakika sonra paylaşımı kaldırdı.

Gazeteci Seyhan Avşar, Peker'in sildiği paylaşımı, "Seçim tarihi bugün belli oldu ve Sedat Peker az önce kendisiyle ilgili bir paylaşımı retweetledi. 6 dakika boyunca bekledi. Sonra sildi…" notuyla paylaştı.

Peker daha sonra Seyhan Avşar'ın bu tweetini de paylaştı ancak ardından onu da sildi.

Seyhan Avşar bu durumu şöyle değerlendirdi:

"Sedat Peker seçime 2 ay kala bazı paylaşımlar yapacağını söylemişti. Ağır tecrit altında olmasına rağmen risk alarak bu akşam bazı paylaşımları retweetledi. Bu adımı 'seçime giden süreçte susmayacağım. Ancak tecritim konusunda muhalefet bir adım atmalı' olarak okunabilir."

Daha önce 'seçime iki ay kala bir dizi açıklamalarda bulunacağını' duyuran Sedat Peker'in bu etkileşimleri 'üstü kapalı mesaj veriyor' yorumlarına neden oldu.

"ÖLSEM BİLE KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIM" DEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Sedat Peker, video çektiği ve tweetler atabildiği dönemde birçok kez, seçime iki ay kala bir dizi açıklama yapacağını söylemişti. Peker’in tutuklanan basın danışmanı Emre Olur, geçen Temmuz ayında yaptığı açıklamada, “Sn. Reis Sedat PEKER genel seçimlerden 2 ay evvel açıklamalarda bulunacaktır” diyerek iddiayı bir kez daha teyit etmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde uzun süredir dijital bir tecrit altında olan Peker’in, yakınları üzerinden, “Ölsem bile bahsettiğim videoları tamamlayıp basın yayın organlarıyla kamuoyuyla paylaşacağım” dediği öne sürülmüştü.

Peker’in söz konusu videoları bazı isimlerle önceden paylaşmış olabileceği de iddialar arasındaydı.

Peker’in avukatı Ersan Barkın ise önceki gün yaptığı açıklamada, müvekkilinin seçime iki ay kala yapmaya söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağına dair soruya yanıt vermiş, “Bugünkü koşullarda Sedat Peker’in bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını hukuken görüyorum, biliyorum” demişti.