RTÜK, geçen hafta gündeme gelen “deprem yayınlarına ceza” için toplanıyor. Tele 1 ve Halk TV’nin ikişer, FOX TV ve Habertürk’ün birer dosyasını görüşecek kurulun, kanallara çeşitli yaptırım uygulanması bekleniyor.

RTÜK deprem yayınları için toplanıyor

BirGün ANKARA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yarın televizyon kanallarındaki yayın ihlali iddialarını görüşmek üzere toplanıyor. Yandaş kanallarda yaşananları gündeme almayan kurul, Halk TV, FOX TV, Tele 1 ve Habertürk’e ceza için bir araya gelecek.

Yandaş televizyon kanallarındaki tüm ihlalleri görmezden gelen ancak muhalif yayınlardaki eleştirileri bile cezalandıran RTÜK, geçen hafta gündeme gelen “deprem yayınlarına ceza” için toplanıyor. Tele 1 ve Halk TV’nin ikişer, FOX TV ve Habertürk’ün birer dosyasını görüşecek kurulun çoğunlukta olan AKP ve MHP üyelerinin oylarıyla kanallara çeşitli yaptırım uygulanması bekleniyor.

Üst Kuruldaki kritik görüşme öncesinde değerlendirmelerde bulunan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, “RTÜK deprem sonrası cezai soruşturma gerektirecek seviyeye gelen yetersizlikleri, ihmalleri haberleştiren, gelişmeleri aktaran TV’lere üst sınırdan para, 5 kez de program durdurmaya varan cezalar için yarın toplanacak. Beyhude çaba... Gerçekleri gizleyemezsiniz, ortaya çıkar” derken, bir diğer Üst Kurul üyesi Okan Konuralp ise “On binlerce vatandaşımızın ölümüne sadece deprem değil, liyakatsizlik ve kibir de neden oldu. Ve olası cezalarla sorumlusu oldukları hakikati saklayabileceklerini sanıyorlar. Kurtarılmayı bekleyerek ölenlerin ve yakınlarının yaşadığı çaresizliği hiçbir ceza unutturamaz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, yıkılmış şehirlerin, ebeveynsiz kalmış çocukların, yurtsuzlaşmış milyonların önümüze koyduğu hakikati hiçbir ceza gizleyemez” ifadelerini kullandı.