İktidarı eleştiren yayınlara yönelik haksız ceza uygulamalarıyla tepki çeken RTÜK, dijital platformlara da 'sopa' gösterdi. Konuya ilişkin açıklamada Cumhurbaşkanı'na yönelik yayınlar için de uyarıda bulunan RTÜK, dijital programlar fazlaca 'ihlal' yapmakla suçlayarak yaptırım mesajı verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
RTÜK, Erdoğan'ı da sayarak dijital platformlara sopa gösterdi
Fotoğraf: Depophotos

AKP iktidarının muhalif yayın yapan, iktidarı eleştiren yayınlara karşı 'sopa' olarak kullandığı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yazılı bir açıklama yaparak dijital programları 'uyardı'.

Geleneksel yayınların yanı sıra internet tabanlı platformlarda son zamanlarda yayıncılık ilkelerinin fazlaca ihlal edildiği savunulan açıklamada, uyarılara riayet edilmemesi durumunda  kurulun en ağır müeyyideleri uygulayacağı kaydedildi.

Açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi: 

"Geleneksel yayıncılarımızın yanı sıra internet tabanlı platformlarda son zamanlarda fazlaca yayıncılık ilkeleri ihlal edilmektedir.

Aile kurumumuzu incitici, manevi ve kültürel değerlerimize saldıran, toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren, mizah programlarında dini değerlerimize hakaret eden, devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yapılan yayınlar kabul edilemez.

Yönetim gereği “açık kapı” iletişim politikasını yürüten RTÜK, elindeki yaptırım gücünü kullanmayı son çare olarak görmektedir. Muhataplarıyla önce diyalog yolunu tercih eden Üst Kurulumuz, olası sorunların çözümünü karşılıklı anlayış çerçevesinde yerine getirmektedir.

Ancak, iyi niyetli çabalarımızın dikkate alınmaması veya yapıcı uyarılarımıza riayet edilmemesi durumunda ise RTÜK en ağır müeyyideleri uygulamaktan çekinmeyecektir."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de söz konusu yazılı açıklamanın bir bölümünü paylaşarak dijital platformlar için yaptırım uyarısını yineledi.