RTÜK’ün İstanbul Bölge Temsilciliği’nde çalışan 32 yıllık kamu görevlisi Balcıoğlu, Diyarbakır’a sürgün edildi. HABER-SEN MYK, kararın bir insanlık suçu olduğunu bildirdi ve iptal edilmesini istedi

RTÜK’te 33 yıllık personele sürgün

BirGün/Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İstanbul Bölge Temsilciliği’nde çalışan Niyazi Balcıoğlu, Diyarbakır Bölge Temsilciliği’ne sürgün edildi. Balcıoğlu’nun sürgün kararının gerekçesinde, “Hizmet gereği” ifadelerine yer verildi. HABER-SEN, RTÜK’te yaşanan sürgüne tepki gösterdi. HABER-SEN Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından yapılan açıklamada, Balcıoğlu’nun 1988’de başladığı kamu hizmetinde 32 yıldır görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini ifade ederk, “Bu hizmet gerekliliği değildir, apaçık sürgündür” dedi.

KARAR GERİ ÇEKİLMELİ

Balcıoğlu hakkında verilen sürgün kararının geri alınması gerektiğini ifade eden HABER-SEN MYK, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Niyazi Balcıoğlu gibi özverili, nitelikli, üretken kamu çalışanları, terfiyi hak etmektedirler, sürgünü değil. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e kendi sözleri ile bu durumu ifade ediyoruz. ‘RTÜK çalışanlarını göz ardı eden, insan kaynaklarını önemsemeyen bir RTÜK yönetiminin istenilen başarıyı yakalayamayacağı artık tartışmasız bir gerçektir.’ Sendikamızın üyesi olan Niyazi Balcıoğlu’na yapılan bu işlem sürgündür ve tüm RTÜK çalışanlarına bir gözdağı niteliğindedir. RTÜK yönetimi, insanlık suçu olan sürgün uygulamasından derhal vazgeçmelidir. Karar, geri çekilmelidir.