RTÜK'ten Adnan Oktar'ın kanalına ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adnan Oktar'ın A9 adlı kanalına, 5 kez program durdurma ile 'en üst düzeyden' idari para cezası verdi.

ADNAN OKTAR - DİYANET TARTIŞMASI

Adnan Oktar ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bir süredir tartışma yaşanıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adnan Oktar'ın kanalına tepki göstermiş, kapanması gerektiğini söylemişti. Erbaş, Oktar’ın akli dengesinin yerinde olmadığını ifade etmiş, programların 'tüylerini diken diken ettiğini' söylemiş ve şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Bizim de gördüğümüz zaman tüylerimizi diken diken eden, zaten bakmakta doğru değil öyle bir kanala. Bu kişi vaktiyle Yahudilik, Masonluk kitabını hazırlayan bir grubun başındaydı. Şimdi kendisi Mason olduğunu söylüyor. Tamamen akli dengesi herhalde bozulmuş. O konuda ceza aldı. Yahudilere ve Masonlara hakaretten ceza aldı. Şimdi öyle. Cezaevinde yatış sebeplerinden birisi de Atatürk’e hakarettir. 90’lı ya da 80’li yıllarda ben çok iyi biliyorum Atatürk’e hakaretten cezaevinde kaldı ama şimdi en büyük Atatürkçü olarak kendisini söylüyor. Dengesi bozulmuş bir insan. Biz bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Ama o televizyonu kapatma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı'nda değil ki, yetki kimdeyse onun kapatması lazım. İnşallahlar, maşallahlar havada uçuşuyor, dini bir takım referanslar ve orada dansöz oynatıyorsun böyle bir şey olabilir mi?"

Diyanet İşleri Başkanlığı, kanalın kapatılması için RTÜK'ü göreve çağırmıştı.

OKTAR'DAN ERBAŞ'A: GENELEVLERDEN ALINAN PARAYLA MAAŞINIZ ÖDENİYOR

A9 kanalında yaptığı programla tartışılan Adnan Oktar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kendisine yönelik olarak kullandığı "Tamamen akli dengesi bozulmuş" ifadesine tepki göstermiş; Erbaş'a yanıt vererek, "Kerhanelerden alınan paralarla, vergilerle maaşlarınız ödeniyor. Bunlara sesinizi çıkarttınız mı? Gıkın çıkmıyor hoca efendi" demişti.

OKTAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyanet-Sen, birçok ilde eş zamanlı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik açıklamaları nedeniyle Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Oktar'ın Diyanet ile ilgili sözlerini kendisine iade ettiklerini kaydeden Diyanet-Sen Antep Şube Başkanı Göral, “Adnan Oktar, Diyanet'in gelirlerine gelince aklına İslam gelmekte ama kendine saldırı olduğu hissettiğinde de bir devletten herkesin yaşamına olduğu kadar kendi yaşamına ve kepazeliklerine saygı duyulması gerektiğini vurgulamaktadır. İslam’a ve insanlara hizmetkar olan, yüce dinimizin hizmetkarları için kullandığı alçakça cümleleri kendilerine iade ediyoruz. İslami değerler üzerinde yıllardır yaptıkları tahribat yetmiyormuş gibi kendi rezil hayatlarını örtbas etme adına ülkemizin dini, manevi, insani, ahlaki ve kültürel hayatını ayakta tutan din görevlileri ve bağlı oldukları kurum, Diyanet hedef alınmıştır. Bu, bir kalkışmadır. İslam’a ve insanlığı karşı bir isyandır" diye konuşmuştu.

Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Osman Aydın ise, "Adnan Oktar'ın ne yapmaya çalıştığının farkındayız. Bu bir kalkışmadır. İslam'a ve insanlığa karşı isyandır" demişti.