Açtığı dava sonucunda görevine iade edilen RTÜK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Cengiz Özdiker, yeniden...

Açtığı dava sonucunda görevine iade edilen RTÜK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Cengiz Özdiker, yeniden daire başkanlığı görevinden alınarak, “Uzman Denetçi” kadrosuna atandı.

‘SİSTEMATİK MOBİNG’
Özdiker'in Avukatı Nadire Özkaya yaptığı açıklamada, “Danıştay ve İdare Mahkemelerinden 20'nin üzerinde lehte karar alındığı; ancak bu kararların gereğinin yerine getirilmediği veya atama yapıldıktan sonra çeşitli bahanelerle yeniden görevden alınarak müvekkilinin tam bir hukuksuzluk sarmalına itildiğini, son derece liyakatlı bir bürokrat olan Özdiker üzerinde sistematik ve sürekli bir 'mobbing' uygulandığını” belirtti.

‘KAYGI DUYUYORUM’
Özkaya, Zahid Akman'ın Başkanı olduğu RTÜK'de tam bir hukuk tanımazlık yaşandığını ileri sürdü.
Özkaya, "Kazanılan ve RTÜK'e tebliğ edilen tüm mahkeme kararlarının hukuki, idari ve bürokratik teamüllere aykırı bir şekilde 30 gün bekletildiğini, buna karşılık Özdiker ile ilgili Üst Kurul kararlarının üyelerce imzalanmadan, karşı oylar yazılıp, karar tekemmül etmeden derhal Zahid Akman'ın imzasıyla görev değişikliğinin tebliğ edildiğini, kamu yetkisinin orantısız güce dönüştürülerek kötüye kullanıldığını ve mahkeme kararlarına rağmen mobbinge bağlı bir yıldırma, bıktırma taktiği izlendiğini” ifade etti.
Özkaya, Özdiker'in mücadelesinin ‘hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku’ anlayışına karşı bir duruş örneği olduğunu belirterek, “?ahsen böyle bir hukuksuzluk, zalimlik görmedim. 
“Müvekkilim Dr. Cengiz Özdiker'e karşı sürdürülen mobbing için kaygı duyuyorum” dedi. Anka