RTÜK üyesi İlhan Taşcı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yer verdikleri için 4 kanala ceza verilmesinin ardından, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Direnişi'ni hedef aldığı açıklamasına ilişkin, "Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanallar 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda ‘kaba, argo ve müstehcen’ ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli" çağrısı yaptı.

RTÜK üyesi Taşcı'dan çağrı: Erdoğan'ın 'sürtük' ifadesi incelenmeli

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün AKP grup toplantısındaki sözleriyle ilgili "RTÜK, Geziye katılanlara ‘sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda ‘kaba, argo ve müstehcen’ ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli" dedi.

Erdoğan bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında Gezi’ye katılanlar için 'sürtük' ifadesini de kullandı. Erdoğan’ın bu sözleri birçok televizyon tarafından canlı yayınlandı.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Erdoğan’ın bu sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasilerin faaliyetlerini denetlemeye başlayan RTÜK, Geziye katılanlara 'sürtük' diyen CB Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda ‘kaba, argo ve müstehcen’ ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli" dedi.

RTÜK, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bir kaçış planının anotomisi' açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT TV, Flash ve Halk TV’ye yüzde 3 para cezası vermişti.