Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, evli olduğu Rukiye Ay ile 1.5 yaşındaki kızını kaynar suyla yakan Ali Ay'ın serbest bırakılmasına itiraz etti. Ali Ay, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Rukiye Ay'ı kaynar suyla yakan erkek tutuklandı

Konya'da sabah kahvaltı yapması için kendisini uyandıran Rukiye Ay' ile 1,5 yaşındaki kızı Eylül'ü, üzerlerine sıcak su dökerek yakan Ali Ay'ın adli kontrolle serbest bırakılmasına Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu.

Olay, 9 Ocak'ta merkez Karatay ilçesinde meydana geldi. Ali Ay 6 yıl önce evlendiği ve sistematik olarak şiddet uyguladı Rukiye Ay'ı ısıtıcıdaki sıcak suyu dökerek yaktı. Sıcak su, bu sırada Rukiye Ay'ın yanında olan kızları Eylül'ün üzerine de geldi. Komşuların çağırdığı ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Rukiye Ay, ile kızı Eylül tedavi altına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rukiye Ay'ın avukatı, Ali Ay'ın, adli kontrolle serbest bırakılmasına itirazda bulundu.

Rukiye Ay tedavi gördüğü hastane odasında yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

”Kızım, sabah erken uyandı. Kahvaltıyı hazırladım. Eşime seslendim. ‘Sen beni neden uyandırıyorsun. İlla uyandıracaksın değil mi’ dedi. Biz çocuğumla kahvaltıya oturduktan sonra geldi. ‘Ne olursa olsun çocuğu alacağım. Sana da tekmeyi vuracağım’ dedi. Sonra kaynar suyu boynumdan aşağıya boşalttı. Aslında benim yüzüme atacaktı. Ben yüzümü çevirmeseydim yüzüme geliyordu."

Sürekli ölümle tehdit edildiğini belirten Rukiye Ay ''Bana, 'Cezaevine gireceksem bile tam hakkıyla girerim. Yaptığım işi yarım bırakmam' diye tehdit ediyordu. ‘Şimdi seni öldürsem 5 yıl alırım. 3 yıl yatar çıkarım’ diyordu. ‘Bana hiçbir şey olmaz’ diyordu. Çevrede bu tarz olayları çok görüyorduk. Hafta sonu bir olay da bizim mahallemizde olmuştu. Adamın ceza almadığını öğrenince ‘Bak görüyorsun. Ben seni şu an öldürsem, kimse seni savunamaz’ diyerek tehdit ediyordu'' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rukiye Ay'ın avukatının itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Ali Ay, çıkarıldığı mahkemece "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.