Rus haber ajansı TASS, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği'nin, Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını bildirdi. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuyla ilgili, "Şu anda kesin olmamakla birlikte, nerede nasıl açılacağı bilinmemekle birlikte böyle bir girişimi var Rusya'nın. Dışişleri Bakanlarımız görüşüyor" açıklaması yaptı.

Kaynak: AA
Rus Büyükelçiliği, Lefkoşa'da konsolosluk hizmeti verecek
Fotoğraf: AA

Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği'nin, Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da Rus vatandaşlarına konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağı bildirildi.

TASS’ın haberine göre Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği'nden bir yetkili, "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak" açıklamasında bulundu.

Söz konusu adımın, Rusya’nın Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret eden yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa’nın uzun süredir Kıbrıs’ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri verdiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs'ta yaklaşık 50 bin Rus vatandaşının yaşadığı ifade ediliyor.

ERSİN TATAR'DAN AÇIKLAMA 

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya'nın konsolosluk açma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda kesin olmamakla birlikte, nerede nasıl açılacağı bilinmemekle birlikte böyle bir girişimi var Rusya'nın. Dışişleri Bakanlarımız görüşüyor" şeklinde konuştu.

CNN Türk'e konuşan Tatar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Güney Kıbrıs ile Rusya'nın iyi ilişkileri var, ikisi de Ortodoks inancına sahip. Kuzey Kıbrıs'a biraz daha mesafeli duruyorlardı ama Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkileri ve Ukrayna savaşı ile birlikte uygulanan bazı ambargolar Rusya'nın bu kararında etkili oldu. Şu anda bizi henüz tanımıyorlar, ama sahaya baktığınız zaman burada 2 ayrı yönetim vardır, 2 ayrı devlet vardır."