Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling'in saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi için yazdığı geçmiş olsun mesajına, bir Twitter kullanıcısı tarafından “Endişelenme, sıradaki sensin” diye yanıt verildi.

Rüşdi'ye destek veren Rowling tehdit edildi: Sıradaki sensin

Saldırıya uğrayan Salman Rüşdi’ye destek mesajı paylaşan Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling, bir internet kullanıcısı tarafından "Endişelenme, sıradaki sensin" ifadeleriyle tehdit edildi. Polis, Rowling'e gönderilen tehdit mesajını araştırıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; aynı Twitter hesabı, Rüşdi’ye yönelik saldırının faili Hadi Matar’a da övgülerde bulundu. Pakistan’daki bir hesap tarafından yapılan bu tehdit paylaşımı daha sonra pazar günü silindi.

Kendisine yönelik Twitter paylaşımının ekran görüntüsünü hesabında paylaşan Rowling, daha sonraki paylaşımında ise, “Destek mesajları için herkese çok teşekkür ederim. Polis işin içinde” dedi. İskoç Polis Sözcüsü de “İnternet üzerinden bir tehdit yöneltildiğine dair bir bildirim aldık. Memurlar konuyla ilgili soruşturma yürütüyor” dedi.

Harry Potter’ı sinemaya uyarlayan Warner Bros. Discovery şirketi, JK Rowling'e yönelik tehditleri şiddetle kınadığını belirterek, "Onun ve yaratıcılıklarını, fikirlerini cesurca ifade eden tüm yazarların ve hikâyecilerin yanındayız" dedi.

NE OLMUŞTU?

İranlı mollaların hakkında ölüm fermanı verdiği, Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi, New York'ta Chautauqua Enstitüsü'nde bir konferans vermek üzere sahneye davet edildiği sırada saldırıya uğramıştı. Saldırgan, Rüşdi'yi yumruklamaya ya da bıçaklamaya çalışmıştı.