Rusya, 'dost olmayan' ülkelerden 74 şirketle askeri-teknik iş birliğini sonlandırdı. Söz konusu ülkelerin ABD, İngiltere, Almanya, Kanada, Bulgaristan, Litvanya, Slovakya, Polonya, Çekya, Karadağ ve Estonya olduğu kaydedildi.

Rusya, 11 ülkeden 74 şirketle askeri-teknik iş birliğini sonlandırdı

Rusya, 'dost olmayan' şeklinde tanımladığı ülkelerden 74 şirketle askeri-teknik alandaki iş birliğini sonlandırdı.

Rusya hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, dost olmayan ülkelerden 74 şirketle askeri-teknik iş birliğine yönelik yaptırım uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, bu kapsamda ABD, İngiltere, Almanya, Kanada, Bulgaristan, Litvanya, Slovakya, Polonya, Çekya, Karadağ ve Estonya’dan bazı şirketlerle iş birliği sonlandırıldı. Açıklamada, yaptırım kararının Rusya’ya yönelik yaptırım uygulayan ülkelere yönelik karşı önlem olarak alındığı kaydedildi.

RUSYA'NIN 'DOST OLMAYAN ÜLKELER' LİSTESİ

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonun ardından Batılı ülkeler art arda yaptırım kararı almış, Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaptırımlara "ölçülü ve ABD'nin hissedeceği şekilde" güçlü bir yanıt vereceğini duyurmuştu. Gelişmelerin ardından Rusya, dost olmayan ülkeler listesi hazırlayarak bu ülkelere olan borçlarını Rus Rublesi ile ödeme kararı almıştı.

Rusya hükümetinin onay verdiği dost olmayan ülkeler listesinde, ABD, Kanada, AB ülkeleri, Birleşik Krallık (Jersey, Anguilla, Britanya Virjin Adaları, Cebelitarık dahil), Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya ve ayrıca Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayvan, Yunanistan, Danimarka, Slovenya, Slovakya ve Hırvatistan yer alıyor.