Rusya’da son 24 saatte 333 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu, 2021 başından beri bir günde görülen en düşük can kaybı sayısı oldu.

Rusya'da 2021'in en düşük Covid-19 kaynaklı günlük ölüm sayısı kaydedildi

Rusya’da son bir gün içinde 333 kişinin koronavirüs kaynaklı komplikasyonlar sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi. Bu, sene başından beri görülen en düşük günlük can kaybı sayısı.

Rusya’da koronavirüs pandemisi nedeniyle oluşturulan kriz merkezinin açıklamalarına göre, ülkede son bir gün içinde 11 bin 571 yeni koronavirüs vakası görülmesi ile beraber şimdiye dek tespit edilmiş toplam vaka sayısı 4 milyon 257 bin 650’ye yükseldi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, ülkede son bir günde koronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısıysa 333 kişi olarak açıklandı. Bu, 2021 başından beri bir günde görülen en düşük can kaybı sayısı oldu.

Rusya’da şimdiye dek toplam 86 bin 455 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda.

Bunun yanında, ülkede yaygın aşılama programı ocaktan beri devam ederken, nüfusun yüzde 60’ının bu yıl bitmeden aşılanmış olması, böylece yıl sonu gelmeden sürü bağışıklığının edinilmiş olması planlanıyor.