ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Amerikan vatandaşı Moskova muhabiri Evan Gerşkoviç, Rusya'da hakim karşısına çıktı. Gerşkoviç, "Amerikan hükumeti için casusluk" suçlaması ile tutuklanmıştı.

Kaynak: AA
Rusya'da tutuklanan ABD'li gazeteci Gerşkoviç hakim karşısında
Fotoğraf: AA

Rusya'da "Amerikan hükümeti için casusluk" suçlamasıyla tutuklanan ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Amerikan vatandaşı Moskova muhabiri Evan Gerşkoviç, hakim karşısına çıktı.

Duruşma sonrasında ABD''nin Rusya Büyükelçisi Lynne Tracy (fotoğrafta) mahkeme önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Rus istihbaratı FSB’den ABD vatandaşı Evan Gerşkoviç hakkında casusluk suçlamasıyla dava açmak için soruşturma başlatıldığını duyurmuş, The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosunda muhabir olarak çalışan Gerşkoviç gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Gerşkoviç'in tutuklanmasına ABD tepki göstermişti. Ayrıca ABD Temsilciler Meclisi'nde, Evan Gerşkoviç'in derhal serbest bırakılmasını talep eden karar tasarısı oy birliğiyle kabul edilmişti.

Aralarında New York Times, BBC, Wall Street Journal, Washington Post gibi medya kuruluşlarında çalışan 40 gazeteci ise Evan Gershkovich için Rusya’nın ABD'deki Büyükelçisi Anatoly Antonov’a mektup göndermişti.