Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın DSÖ’ye sağlanılan fonu durdurma kararını eleştirerek, “ABD’de siyasetçiler daima suçlayacak birilerini bulur” dedi

Rusya’dan Trump’ın DSÖ kararına tepki: “Hayali kanıtlarla suçlu buluyorlar”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın DSÖ kararını eleştirdi.

ABD’de siyasetçilerin daima suçlayacak birilerini bulduğunu söyleyen Zaharova, koronavirüs için Dünya Sağlık Örgütü ve Çin’i suçlayan ABD’ ye yönelik, “Hillary Clinton’un mağlubiyeti nedeniyle Rusya’yı, ABD’deki sağlık sistemindeki sorunlar için de bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçluyorlar. ABD için önemli olan kendi masumiyetlerini kanıtlamak için hayali kanıtlarla suçlu bulmaktır” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Washington’un dün aldığı kararın son derece endişe verici olduğuna işaret ederek, “Bu, ABD’li yetkililerin salgın nedeniyle dünyada olanlara karşı oldukça bencilce bir yaklaşımıdır. Uluslararası toplumun ana gündeminde olduğu bir dönemde bu organizasyona yapılan söz konusu darbe, kınanması ve eleştirilmesi gereken bir adımdır.” dedi.

(AA)