Rusya ile onuncu ortak devriye yapıldı

Soçi'de yapılan mutabakat uyarınca Suriye'nin kuzeyinde onuncu ortak Rus-Türk devriyesinin başladığını duyurdu.

Açıklamada, “23 Kasım 2019’da saat 10.00’dan itibaren Rus askeri polisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ortak devriyesi, Kamışlı'nın kuzeybatısındaki sınır bölgesinde çalışmalarına başladı” ifadelerine yer verildi. Rus ve Türk askerlerin Şeyrek gümrük geçiş noktasından başlayan güzergah üzerinden Suriye-Türkiye sınırı boyunca doğuya ilerledikleri kaydedildi. Ortak devriyeye yaklaşık 50 Rus ve Türk askerin, Rus askeri polisine ait 'Tigr' ve BTR-80 tipi zırhlı araçla Türk tarafına ait Kirpi zırhlı araçlarının katıldığını belirten bakanlık, Rus 'Orlan-10' tipi insansız hava aracının (İHA) ekiplerin ilerlediği bölgedeki durumu izlediğini ifade etti.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada da, "Fırat’ın doğusunda Rasulayn-Kamışlı sektöründe Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği onuncu ortak kara devriyesi planlandığı gibi icra edildi" ifadelerine yer verildi.

‘Ateşkes ihlali sürüyor’

Rusya Savunma Bakanlığı ise Suriye'deki ateşkesi izleyen Türk-Rus komisyonunun çalışmaları kapsamında Rusya'nın son bir gün içinde 24, Türkiye'nin ise 15 ateşkes ihlali tespit ettiğini açıkladı. Bakanlığın sitesinde yayınlanan bilgilendirme bülteninde, Lazkiye’de 6, Halep’te 4, İdlib’de 13, Hama’da 1 olmak üzere 24 ateşkes ihlalinin yaşandığı açıklandı. Türkiye tarafıysa Lazkiye’de 6, Halep’te 1, Hama’da da 8 olmak üzere toplam 15 ateşkes ihlali hakkında bilgi verdi" ifadelerine yer verildi. Öte ayndan YPG'ye yakın kaynaklardan ise Türk tarafının ateşkesti bozduğu iddia ediliyor.

Tel Abyad’ta patlama

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad kentinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 5 kişi ölürken 28 kişi ise yaralandı.
Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre yaralılar Türkiye'den gönderilen ambulanslarla kentteki hastaneye kaldırıldı. Patlama sesi Türkiye tarafındaki Akçakale ilçesinden de duyuldu. Olası başka bir saldırıya karşılık sivillerin araç olan yerlerden uzak durulması istenilirken, yerel asayiş güçleri kente giriş ve çıkışları kapattı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.