Rus istatistik kurumu Rosstat, ülkede geçen yıllara kıyasla 2020’de 229 binin üzerinde 'fazla ölüm' yaşandığını, bu ölümlerin yüzde 81’inin koronavirüsle bağlantılı olduğunu bildirdi.

Rusya, koronavirüs ölümlerinin açıklananın çok üzerinde olduğunu kabul etti

Rusya, Koronavirüs kaynaklı ölüm sayısının daha önce açıklananın üç katından fazla olduğunu duyurdu. Böylece Rusya'nın Covid-19 kaynaklı en çok can kaybı yaşayan 3. ülke olduğu ortaya çıktı.

Rus istatistik kurumu Rosstat, Rusya'da ocak ile kasım ayları arasında 2020'de geçen seneye kıyasla 229 bin 700 daha fazla ölüm yaşandığını duyurdu. Rusya’da salgının başladığı Nisan ayı ile Kasım arasındaki dönemde ise, geçen yılın aynı dönemine göre 241 bin 193 fazla ölüm kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, bu 229 bin 700 kişiden yüzde 81'inden fazlasının Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu veri, Rusya'da 186 binden fazla kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

Rusya, bu ölüm sayısıyla ABD ve Brezilya’nın ardından dünyada en çok can kaybı yaşanan üçünşcü ülke konumuna yükseliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen aylarda sık sık Rusya'nın pandemi sırasına "düşük ölüm oranına" sahip olduğunu ve "Batı ülkelerinden daha iyi bir iş çıkardıklarını" söylemişti.

Rusya Sağlık Bakanlığı ve tüketici güvenliği ajansı Rospetrebnadzor tarafından açıklanan verilere göre ise Rusya'da koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 55 bin 265 kişi yaşamını yitirdi. Virüsten benzer şekilde ağır etkilenen diğer ülkelerde ölüm oranı çok daha yüksekti.