Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın vurduğu tren istasyonunda can kaybının 22’ye yükseldiğini açıkladı.

Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 22 ölü
Fotoğraf: İHA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’nın bağımsızlığının 31’inci yıldönümünde Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne videokonferans yoluyla hitap etti.

Zelenski konuşmasında, Rusya’nın düzenlediği roket saldırısında Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'in yaklaşık 145 kilometre batısındaki Chaplyne kasabasında bir tren istasyonunun isabet aldığını açıkladı.

İlk yardım ekiplerinin bölgede olduğunu ifade eden Zelenski, saldırıda en az 15 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin de yaralandığını belirterek, can kaybının artabileceğini aktardı.

Rusya tarafından henüz söz konusu saldırı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Zelenski daha sonra yaptığı açıklamada, saldırıda can kaybının 22’ye yükseldiğini açıkladı.

Hayatının kaybedenler arasında 11 yaşında 1 çocuğun olduğunu aktaran Zelenski, 5 kişinin ise yanan araçta hayatını kaybettiğini ifade etti.

Tren istasyonunda arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Zelenski, “İşgalciler yaptıkları her şeyin hesabını mutlaka verecek. İşgalcileri mutlaka topraklarımızdan atacağız” dedi.

(İHA)