Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın savunma potansiyelinin ve Avrupa’dan silah tedarikinin 'neredeyse son bulduğunu' söyledi.

Rusya: Ukrayna'yı silahsızlandırma hedefinde önemli ilerleme kaydedildi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, günlük basın toplantısında sorulan “Ukrayna'nın silahsızlandırılması hedefine” ulaşılıp ulaşılmadığına yönelik soruya "Silahsızlandırma yolunda önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyleyebiliriz" cevabını verdi.

Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın savunma potansiyelinin ve Avrupa ülkelerinden Kiev'e Sovyet silahları tedarikinin neredeyse son bulduğuna dair açıklamasının Rusya’nın Ukrayna’daki hedefine ulaştığı anlamına gelip gelmeyeceği sorulan Peskov,"Silahsızlandırma yolunda önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyleyebiliriz" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’in, Putin’le görüşmeye hazır olduğunu söylemesi ve Putin’in, Ukrayna’daki savaşın “Ne kadar hızlı sona ererse, o kadar iyi olur” ifadelerinin ardından bir gelişmenin olup olmadığı da sorulan Peskov, "Bu konuda herhangi bir ön temas olmadı. Elbette her çatışma müzakere masasında sona erer. Putin bunu birçok kez dile getirdi. Fakat elbette öncelikle Rusya Federasyonu'nun koyduğu hedeflere ulaşılarak özel askeri harekatın en kısa sürede bitirilmesi gerekiyor" dedi.