Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors (S&P), geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘reform paketi’ne ilişkin bir açıklama yaptı. Standard & Poor’s’un (S&P) EMEA baş analisti Frank Gill, Türkiye’nin geçtiğimiz hafta açıkladığı ekonomik reform paketinin Türkiye hane halkının ve yabancı yatırımcıların liraya güvenin yeniden inşa etmek için yeterli olmadığını söyledi. […]

S&P’den ‘Reform Paketi’ne: Liraya güveni yeniden inşa etmek için yeterli değil

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors (S&P), geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘reform paketi’ne ilişkin bir açıklama yaptı.

Standard & Poor’s’un (S&P) EMEA baş analisti Frank Gill, Türkiye’nin geçtiğimiz hafta açıkladığı ekonomik reform paketinin Türkiye hane halkının ve yabancı yatırımcıların liraya güvenin yeniden inşa etmek için yeterli olmadığını söyledi.

Gill, yaptığı açıklamada, “Yabancı yatırımcılar ve Türkiye hane halkı için en büyük soru, liranın hâlâ yatırım yapılabilir bir para birimi olup olmadığı. Benim görüşüme göre reform paketi bu soruya yanıt vermedi” diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor…