Saadet Partisi olağanüstü kongreye gidiyor. Necmettin Erbakan cephesi 13 Ağustos tarihinde olağanüstü kongre toplanması talebin

Saadet Partisi olağanüstü kongreye gidiyor. Necmettin Erbakan cephesi 13 Ağustos tarihinde olağanüstü kongre toplanması talebini içeren 650 imzalı dilekçeyi genel merkeze verdi. Erbakan taraftarları tarafından toplanan 650 imza, SP'nin kurucularından Mustafa Kamalak ve Temel Karamollaoğlu ile Giresun delegesi Hasan Bitmez tarafından partiye teslim edildi.
Parti genel merkezi binasından ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Mustafa Kamalak,"650 dilekçe var.  Genel Merkez'e de sanıyorum 150 civarında dilekçe gelmişti. Bu durumda aşağı yukarı 700-800 civarında delege olağanüstü kongre talep ediyor" dedi.
Talep dilekçesinin noter tasdikli olduğunu belirten Kamalak, kanuna göre, olağanüstü kongre için delegelerin 5'te 1'inin oyunun yeterli olduğunu söyledi.
Kamalak, "Makul bir süre... Bu makul süre nihayet bir ayı aşmayan bir süredir. Çünkü kanuna göre seçim kuruluna 15 gün önceden müracaat etmek gerekiyor. Bugünden itibaren süreç başlamıştır. Gündemi ve kongrenin yapılacağı yeri belirlemek Genel İdare Kurulu'na (GİK) aittir. GİK, kanaatimce en kısa süre içerisinde bunu tespit edecektir diye düşünüyorum" dedi.
TEK GENEL BAŞKAN ADAYI
Kamalak, tek genel başkan adayıyla kongreye gidilebileceğini söyledi. Kurtulmuş'un yeniden aday olup olmayacağını ise delegelerin belirleyeceğini kaydeden Kamalak, partide bir bölünme olacağını sanmadığını belirtti.