Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Kılıçdaroğlu pek tabii HDP’yi ziyaret edecektir. Etmemesi büyük eksiklik olur. Doğrusu HDP’nin telep edeceği demokrasidir, adalettir, huzurdur" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi: Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret edecektir, etmemesi büyük eksiklik olur

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret etmemesinin eksiklik olacağını belirtti.

Habertürk’te ‘Kübra Par’la açık ve net’ programına katılan Saadet Partisi Sözcüsü Aydın, “Kılıçdaroğlu pek tabii HDP’yi ziyaret edecektir. Etmemesi büyük eksiklik olur. Doğrusu HDP’nin telep edeceği şeyler demokrasidir, adalettir, huzurdur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "CHP, HDP ile görüşebilir mi?" sorusuna verdiği yanıtta şunları söylemişti:

"Dün kavga edilmeyen konuda görüşme bile problem yaratıyorsa herkesin dikkat edilmesi lazım. O masada defalarca iddia edildiği gibi, o masada HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez."