12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda konuşmasını tamamladıktan sonra rahatsızlanan ve ilk müdahalesi Meclis'te yapılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in 11.50'de hayata gözlerini yumduğunu açıkladı. Hasan Bitmez için Meclis'te saat 16'da tören düzenlendi. Bitmez'in yarın (15 Aralık Cuma) İstanbul'da yapılacak cenaze töreninin ardından defnedileceği bilgisi paylaşıldı. Öte yandan Meclis'teki milletvekili sayısı 19'a inen Saadet Partisi grubu da düşmüş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA (Arşiv)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 12 Aralık Salı fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

Haberi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Koca, Bitmez'in bugün (14 Aralık Perşembe) saat 11:50'de hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Koca, Bilkent Şehir Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybettiğini açıkladı. / Fotoğraf: AA

Koca ayrıca sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, tedavi altına alındığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50’de vefat etti. Sn. vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun."   

KARAMOLLAOĞLU MESAJ PAYLAŞTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj yayınladı. 

Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.” Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun."

Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, başhekime ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Karamollaoğlu, Bitmez için saat 16'da Meclis'te bir tören düzenleneceği bilgisini paylaştı. 

Hasan Bitmez'in cenaze töreninin ise yarın (15 Aralık Cuma) günü İstanbul'da yapılacağı bilgisi paylaşıldı.   

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından siyasi parti genel başkanları da başsağlığı mesajları yayınladı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu arayarak başsağlığı mesajını iletti. 

Siyasilerden verilen başsağlığı mesajları şu şekilde:  

TARTIŞTIĞI ÖZLEM ZENGİN'DEN MESAJ

Bitmez fenalaşmadan önce tartıştığı ve yere yığılınca "Allah'ın gazabı böyle olur" dediği öne sürülen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de başsağlığı mesajı paylaştı. Zengin mesajında, şu ifadeleri kullandı: "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Saadet Partisi camiasına ve Meclisimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

TBMM'DE SAADET GRUBU DÜŞTÜ

Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından vekil sayısı 19'a düşen Saadet Partisi Grubu da düşmüş oldu

Meclis İçtüzüğü’ne göre Meclis’te grup kurma hakkını kaybeden milletvekillerinin komisyon üyelikleri düşüyor.

Böylelikle TBMM Başkanlık Divanı’nda Saadet-Gelecek Grubu’nu temsil eden Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin de TBMM Başkanlık Divanı üyeliği de düşmüş oldu. 

TBMM çatısı altındaki grubu bulunan parti sayısı da beşe düşmüş oldu. 

Meclis çatısı altında grup kurmak için 20 milletvekili sahibi olunması şartı bulunuyor. 

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin ardında 10'ar milletvekiline sahip olan Saadet Partisi ile Gelecek Partisi, 6 Temmuz 2023'te Saadet Partisi çatısı altında 20 milletvekili ile bir parti grubu kurma kararı almıştı.

Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından bu sayı 19'a düşmüş oldu.

Saadet Partisi Grubu'na bir milletvekilinin geçmesi halinde yeniden Meclis çatısı altında grup kurması mümkün olabilecek. 

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Giresun'da 1969'da dünyaya gelen Bitmez, yükseköğrenimini El-Ezher Üniversitesi'nde tamamladı.

Bitmez, Gebze İmam-Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, International Islamic Federation of Student Organizations, International Youth Form, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gibi pek çok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk ve başkanlık görevleri başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ile Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olan Bitmez, İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanlığı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyordu.

Arapça ve İngilizce bilen Bitmez, evli ve bir çocuk babasıydı.