Erdoğan'la ittifak görüşmeleri yapan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Karamollaoğlu'na karşı yaptığı paylaşımlara ilişkin açıklama yapan parti sözcüsü Birol Aydın, "Saadet Partisinin yetkili kurulları ve karar organları bellidir" dedi. Partinin eski genel başkanı Mustafa Kamalak da dikkat çeken mesajlar verdi.

Saadet Partisi'nden Asiltürk'e yanıt: Partimizin yetkili kurulları ve karar organları bellidir

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, partisine yönelik eleştirilerini sıraladığı sosyal medya paylaşımında, "İnşallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir” diyerek Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na karşı bayrak açtı.

Erdoğan'la ittifak görüşmeleri yapan Asiltürk'ün Twitter'da yaptığı paylaşımların ardından konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Saadet Partisinin yetkili kurulları ve karar organları bellidir" dedi.

"Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır. Partimizin karar organları olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz de teşkilat mensuplarımızın tamamı da bu süreçlerin nasıl işlediğini iyi bilmektedir" diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur. Saadet Partisinin kararlı duruşu ortadadır ve uzunca bir süredir kamuoyunun geniş kesimleri tarafından takdirle takip edilmektedir.

Kazandığımız bu geniş ilgi ve takdirin her geçen gün arttığının bilinci ve sorumluluğuyla; muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde, GİK üyelerimiz, İl/İlçe Başkanlarımız ve partimizin her bir kademesinde görev yapan mensuplarımızın tamamı, ülkemizdeki kutuplaşma zeminlerini ortadan kaldırmak, hak ve adalete dayalı bir Türkiye’yi tesis etmek ve hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalışmaktadır ve bu anlayışla çalışmaya da devam edecektir."

KAMALAK: YANLIŞ İŞLER

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, Asiltürk’ün mesajları üzerine Twitter hesabından dikkat çeken mesajlar paylaştı.

Asiltürk’ün yazıklarının hemen ardından “Yanlış işler…” diye yazan Kamalak, daha önceki Ailtürk-Erdoğan görüşmeleri ardından paylaştığı “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” paylaşımını da yeniden paylaştı.