Saadet Partisi, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, "Anayasa’yı yok sayan iktidar, öncelikle kendi meşruiyetini yok saymaktadır! Bu skandal karara imza atanları kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Saadet Partisi'nden 'Can Atalay' tepkisi: "Anayasa’yı yok sayan bir iktidar, kendi meşruiyetini yok saymaktadır"
AA

Cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği, hakkındaki Yargıtay kararının bugün TBMM Genel Kurulu'nda okutulmasıyla düşürüldü.

Saadet Partisi, resmi X hesabından Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Adaletin olmadığı yerde zulüm ve baskı vardır! Baskı ve zulmün kime yapıldığına bakmaksızın adaletin yanında durmak inancımızın gereğidir. Öte yandan her iktidar, meşruiyetini Anayasa’dan alır. Anayasa’yı yok sayan bir iktidar, öncelikle kendi meşruiyetini yok saymaktadır!

Bilinmesini isteriz ki bizim Can Atalay ile siyasi ve sosyal hiçbir benzerliğimiz yoktur. Ancak milli irade ile seçilmiş bir kişinin vekilliğini, Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen, düşürmek amasız-fakatsız bir hukuk ihlalidir. Bu skandal karara imza atanları kınıyoruz. Adalet önünde herkes eşittir. Bu eşitliği ve yasaları yok sayarsanız artık bir hukuk devleti olma vasfını yitirmiş olursunuz."