Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, 11 Temmuz’da yapılan Olağanüstü Kongre’de üsulsüzlük iddiasıyla yapılan itirazı karara bağladı

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, 11 Temmuz’da yapılan Olağanüstü Kongre’de üsulsüzlük iddiasıyla yapılan itirazı karara bağladı. Mahkeme, Saadet Partisi’nin(SP) yönetiminin kayyuma devredilmesine karar verdi.
Mahkeme, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.
Bu 3 üye, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirildi.
Olağanüstü kongrenin 1 ay içinde toplanması bekleniyor. Bu arada, kararın ardından partinin genel merkezine gelen Genel Başkan Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle bir araya geldi. SP'de 11 Temmuz’da yapılan Olağanüstü Kongre’de Numan Kurtulmuş, genel başkan seçilmişti. Necmettin Erbakan yanlıları ise kongrede usülsüzlük yapıldığını savunmuştu.
“HOCA AKP'YE Mİ ÇALIŞIYOR?”
SP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu: "Hoca ekibi ne yapmaya çalışıyor? Kurtulmuş yüzde 2'lerdeki oyları yüzde 6-7'lere getirdi. İlk genel seçimde barajı geçebilecek bir parti konumunda. Niçin böyle bir partiyi geriletiyor? Hoca AK Parti'ye mi, başka bir takım güçlere mi hizmet ediyor?"