Uçağın pistten çıkması sonucu uçuşa kapatılan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç hat seferleri için saat 22.00 olarak duyurulan ilk uçuş saati, yarın sabah 06.00'ya ertelendi

Sabiha Gökçen'de 'ilk uçuş saati' yine ertelendi

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanına iniş yapan bir uçağın pistten çıkması nedeniyle saat 20.00'ye ertelenen uçuşlar bir daha ertelendi. Saat 22.00 olarak duyurulan ilk uçuş saati, yarın sabah 06.00'ya ertelendi.

Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Havalimanından İstanbul'a gelen Pegasus Havayollarına ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olay nedeniyle havalimanının önce saat 15.00'e kadar uçuşlara kapatıldığı açıklandı. Daha sonra uçular 20.00'a kadar iptal edilirke akşam saatlerinde bir erteleme haberi daha geldi. 20.00 olarak duyurulan ilk uçuş saatinin 22.00'a ertelenmişti. Yapılan son dakika açıklamasıyla uçuşların yarın sabah 06.00'da başlayacağı belirtildi.

Öte yandan, THY'nin İstanbul Havalimanı'ndan 20 ek sefer planladığı duyuruldu.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları da pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma olunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir"

VALİLİK: UÇUŞLAR GEÇİCİ BİR SÜRE DURDURULDU

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah-İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur" denildi.

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanında Pegasus Havayollarına ait uçağın pistten çıkması ve pistin kapatılması nedeniyle İstanbul Havalimanına yönlendirilen uçaklar için hazırlık yapıldı. THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanına gelen 6 uçağından 5'i İstanbul Havalimanı, 1'i ise Ankara'ya yönlendirildi.