Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “SADAT ve benzerlerinden asla çekinmiyoruz” mesajı verdi. AKP’nin vurguncularına da seslenen Kılıçdaroğlu, “Burunlarından getireceğiz” dedi.

SADAT’tan asla korkmuyoruz

Haber Merkezi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. SADAT’tan hükümetin ekonomi politikalarına kadar pek çok konuya değinen Kılıçdaroğlu, AKP’nin ‘vurguncularına’ da seslenendi. Kılıçdaroğlu, “İster İngiliz, ister Amerikan, ister Japon, ister Avustralya mahkemelerini, nereyi yetkili kılarsanız kılın; geleceğim, burnunuzdan fitil fitil getireceğim ve o hakkı alıp bu millete teslim edeceğim” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor" ifadesine de tepki gösteren CHP lideri, "Bir ülkenin hazine ve maliye bakanı var olan sistemden dar gelirlerin zarar gördüğünü itiraf ediyor ve bu zarar aynen devam ediyorsa, hiçbir önlem alınmıyorsa bu iktidar kendi kuyusunu kazıyor demektir. Bu iktidarı hep birlikte göndereceğiz, tepedekini de emekli edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BUNLARI BİTİRECEĞİZ​

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Geçen hafta Konya'daydık, çiftçi arkadaşlarımızla beraber olduk, gençlerle, kadınlarla beraber olduk, dertlerini dinledik. Şanlıurfa'da, Van'da verdiğim sözümü hatırlattılar. ‘Konya'da da elektriği çiftçilere ücretsiz verecek misiniz?’ dediler. Hiç merak etmeyin. Her yerde çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Ve onlara bunun nasıl yapılacağını anlattım. Güneş enerjisi panelleri kuracaksınız. Kooperatif kuracaksınız. Bunun sözünü verdim. Bir de Ankara'dan CHP grubundan bütün çiftçilere söz veriyorum. SADAT'ı sordular. Onlara da söz verdim. Biz hayatta olduğumuz sürece, son CHP'li ayakta olduğu sürece SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin, asla korkmayın. Çünkü biz kuvayi milliyeciyiz. Onlara da söyledim. Devletin en mahrem bilgilerinin tartışıldığı ortamda SADAT kurucusu, MİT müsteşarının yanında oturuyor. Bunları söyleyen adamın o masada ne işi var. ‘Benim onunla işim yok tanımıyorum’ demişti. Masada fotoğrafını yayımladım. Onu o toplantılara davet eden adamdan bu ülkeye bir fayda gelmez. O kişileri o masaya oturtup devletin sırlarını paylaşan adamdan zarar dışında fayda gelmez. Bunların tamamını bitireceğiz.”

ERKEN SEÇİM YOK

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu. Bahçeli, "Seçim zamanında, Haziran 2023'te yapılacak" dedi. Anketlerde MHP’nin yüzde 7’ye çekilen barajın altında kaldığı görülürken, MHP Lideri anket firmalarına da yüklendi. “Kısır gündemlere sıkışmıyoruz, algı operasyonlarına bakmıyoruz, siyaset cambazlarına aldırmıyoruz, ters propagandalara aldanmıyoruz, sahte ve düzmece anketlere hiç takılmıyoruz” diyen Bahçeli, “Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim” ifadelerini kullandı.