Fahrettin Koca, sosyal medyada paylaştığı videoda koronavirüs ve sosyal mesafe uyarılarında bulundu. 'AVM görüntüleri' paylaşan Koca, "Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz" diye yazdı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'AVM'li koronavirüs paylaşımı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme takvimi kapsamında AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılacak olması tepki çekmeye devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan 'AVM görüntüleri' paylaştı.

Normal zamanlarda her gün binlerce insanın girip çıktığı, kıyafet denediği AVM’lerin açılıyor olması bilim insanlarının da tepkisini çekti.

Tez-Koop-İş Sendikası 11 Mayıs'ta açılacak AVM'lerle ilgili Sağlık Bakanlığı'na yaptığı çağrıda "AVM'leri açmayın" uyarısında bulundu. Yapılan çağrıda "Öncelik insan yaşamı olmalıdır" dendi.

Öte yandan AVM’lerin havalandırılması ve alınması gereken tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunan Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı İbrahim M. Tataroğlu, binalarda virüs yüklü ve havada asılı kalabilen parçacıklarının hava akımlarıyla taşınabildiğini söyledi.

Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın. #Riskigörün.

Bakan Koca’nın paylaştığı videoda ise şu ifadeler yer aldı:

"Keşke görebilseydik, o zaman koronavirüsten kolayca kaçınabilirdik. Tedbiri elden bırakmayın, ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. O zaman koronavirüs de sizi göremez."