Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mart ayından beri günlük olarak yayınlanan koronavirüs tablosunu paylaşmayı durdurdu. Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir hesabı günlük tabloyu paylaşmadı. Tablo, sessiz sedasız biçimde Covid-19 sitesinden yayınlandı.

Sağlık Bakanı, günlük koronavirüs tablosunu paylaşmayı durdurdu

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mart ayından beri yayınlanan günlük koronavirüs tablosunu paylaşmayı durdurdu. Koca, dün günlük vaka sayılarına ilişkin kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunmazken sayılar Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde sessiz sedasız yayınlandı.

Sağlık Bakanı Koca, Çarşamba günü düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada, “Toplum Bilimleri Kurulumuzun önerisi ile Salgın Yönetiminin doğru iletişimi açısından bundan sonra günlük ve haftalık daha detaylı bilgileri http://covid19.saglik.gov.tr adresinden takip edebileceksiniz. Önemli gelişmeleri buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim” demişti.

Koca, bu mesajı sonrasında günlük tabloyu paylaşmayı durdurdu. Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesaplarından da günlük tabloya dair herhangi bir paylaşım yapılmadı.

Dün gerçekleşen tablo, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 internet sitesinde sessiz sedasız biçimde yayınlandı.

Dün, bin 642 yeni vaka tespit edilirken 49 can kaybı daha yaşandı. Toplam test sayısı 110 bin 225 artışla 7 milyon 466 bin 87’ye ulaştı. Bin 211 hasta daha eklenmesiyle iyileşen hasta sayısı 248 bin 87’ye çıktı. Bu verilerle birlikte Türkiye’de aktif koronanavirüs vaka sayısı 26 bin 856’ya ulaştı.

saglik-bakani-gunluk-koronavirus-tablosunu-paylasmayi-durdurdu-776778-1.