Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vuhan'dan getirilerek Ankara'da karantina altına alınan 61 kişi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Koca'dan karantina altındaki 61 kişiyle ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinde görülmeye başlanan ve 637 kişinin yaşamını yitirdiği salgın nedeniyle Çin'den getirilerek, Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantina altına alınan 61 kişiden alınan ikinci numunelerinin de negatif çıktığını açıkladı.

ÇİN'DEN HAYVAN VE HAYVAN ÜRÜNLERİ İTHALATI DURDURULDU

Koca, ayrıca Çin'den hayvan ve hayvan ürünleri ithalatının durdurulduğunu bildirdi. Koca, "Çin'den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici süreyle durdurulması kararı aldık" diye konuştu.

Havalimanlarında tüm uluslararası uçuşlarda termal kamera uygulamasının da başladığını kaydeden Koca, "Şu an 17 havalimanında yürüttüğümüz taramalarda herhangi bir vakaya rastlanmadı" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELEN ÇİNLİLER İÇİN 14 GÜN BOYUNCA TAKİP EDİLECEK

"Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çin Büyükelçiliğine resmi yazı göndererek Türkiye'ye çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılacağını belirten Koca, "Bulgular açısından takiplerinin yapılması ve Sağlık Bakanlığı'nın izniyle çalışmaya başlamaları hususunu Çin'e bildirdik" dedi.