Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'evde kal' önerisine 'odalara kapanın' çağrısını da ekledi. Koca, "Eve kapanmak şart... Hatta odalara kapanmak lazım,” dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Odalara kapanın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başlattıkları 'Hayat Eve Sığar' kampanyasına destek için Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ı da aradı. Hakan'ın "Türkiye'ye mesajınız nedir" sorusuna Koca, “Eve kapanmak şart... Hatta odalara kapanmak lazım.” yanıtını verdi.

Hakan'ın “Evi anladım da odalara kapanmak da nedir?” diye sorduğu Koca şu yanıtı verdi: “Evdeki bireylerin birbiriyle teması kesmesi gerekiyor. İlişkinin minimize edilmesi şart. Kullanılan malzemenin paylaşılmaması gerekiyor, üç-beş adımlık mesafede kalmaları gerekiyor. Yaşlıların daha fazla etkilendiğini biliyoruz ama gençler ve orta yaşlılarda etkisi yok anlamına gelmez bu. Gençler taşıyıcı olabiliyor.”

Koca, aynı görüşmede sokağa çıkma yasağı önerileri için ise şunları söyledi:

“Herkesin evinde izole olması gerekiyor. Bunun sağlanması lazım. Bunun ciddiye alınması gerekir. En sert tedbir yasakla olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir? Hepimiz bu izolasyonu sağlayabiliriz. Bunun sağlanması için çağrılarımız devam edecek. Daha sert ve keskin çağrılar yapacağız. İki-üç hafta evimize kapanarak bu dönemi geçirebiliriz.”

CAN KAYBI 59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde ise koronavirüs salgını ile ilgili son 24 saatte yaşanan gelişmeleri açıkladı. Bakan Koca bugün 15 hastanın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Son 24 saatte yapılan 5 bin 35 testten 561'inin pozitif çıktığını belirten Koca, toplam vaka sayısının 2 bin 433'e yükseldiğini açıkladı. Bakanın paylaştığı verilere göre Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi.