Twitter hesabından saat 16.15’te açıklama yapacağını duyuran ve kamuoyunda salgında alınması muhtemel yeni tedbirlere ilişkin merak uyandıran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama saatinde bir miniğin videolu mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı’ndan 23 Nisan ‘şakası’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan merak uyandırdıktan sonra 23 Nisan temalı bir paylaşım yaparak kamuoyunu yanılttı.

Saat 16.04’te, “Saat 16.15’te bir açıklama yapacağım” şeklinde tweet atan Koca, Türkiye’de vakaların ve ölümlerin yükselişe dönemde koronavirüse karşı yeni tedbirler alınıp alınmayacağını merak eden kamuoyunu ekrana kilitledi.

Koca’nın tweetinin ardından, haber siteleri ve TV kanalları, “Koca 16.15’te açıklama yapacak” şeklinde ‘son dakika’ anonsları geçti.

Ancak saat 16.15’i gösterdiğinde Koca, Twitter hesabından 23 Nisan'da koltuğunu bıraktığı bir miniğin videolu mesajını paylaştı. Koca’nın bu tweetinin ardından haber kanalları, ekranlarındaki ‘son dakika’ yazısını kaldırdı. a Haber çocuğun Koca'nın torunu olduğunu duyursa da bu bilgi daha sonra yalanlandı.

Sağlık Bakanı’nın paylaşımına ise tepki yağdı. Paylaşımın altında tepkilerini gösteren ve “Bu 1 Nisan değil, 23 Nisan” diyen kullanıcılar, yurttaşların bilgi beklediğini ancak Fahrettin Koca’nın ‘toplumla dalga geçtiğini’ dile getirdi.

saglik-bakani-ndan-23-nisan-sakasi-868132-1.