Singapur Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye üzerinden gelen Türk Hava Yolları'na ait uçakta bir yolcunun pozitif koronovirüs çıktığını doğruladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Singapur’da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur" dedi

Sağlık Bakanı'ndan 'İstanbul'dan kalkan uçakta koronavirüs çıktı' iddiasına açıklama

Singapur Ulaştırma Bakanlığı, ülkede koronavirüs tespit edilen kişinin THY uçağıyla seyahat ettiğini açıkladı. Bakanlığın web sitesinde yayınlanan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 3 Mart'ta Türkiye'den Singapur'a gelen TK54 uçuşundaki yolculardan birinin pozitif koronavirüs tespit edildiğini doğruladığı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise açıklamasında, "Singapur’da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır" dedi.

Reuters'ın haberine göre, bakanlık söz konusu yolcu ile temas ettiği düşünülen yolcuları takibe alırken, Singapurlu yetkililer konuyla ilgili olarak Türkiye Büyükelçiliği'yle de iletişim kurduklarını duyurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, uçaktaki 220 yolcunun tamamı test edilip, kendilerine kalacakları otel sağlandı.

THY'ye ait uçak Singapur'dan yolcu almadan ayrılırken, Reuters Haber Ajansı yaptığı haberde, "Türk Hava Yolları mesai saatleri dışında olduğu için sorularımıza cevap alamadık" yorumunda bulundu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, açıklamasında, "Singapur’da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır." dedi.