Hastanemi Kapatma Platformu Ankara genlinde kapanması planlanan 13 köklü hastanenin kapanmaması talebiyle topladığı yaklaşık beş bin imzayı Sağlık Bakanlığı’na verdi

Sağlık Bakanlığı’na çağrı: “Hastanemi kapatma”

BirGün/Ankara

Hastanemi Kapatma Platformu Bilkent ve Etlik Şehir Hastanesi’nin açılması ile kapanacak olan Ankara genelindeki 13 köklü hastanenin kapatılmaması için topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na verdi.

Hastanemi Kapatma Platformu’nun Ankara genelinde mahalle çalışmaları yaparak topladığı yaklaşık beş bin imza, platform temsilcileri tarafından Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Ankara Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, , Mimarlar Odası Ankara Şubesi, CHP ve ÖDP Ankara İl temsilcilerinin yer aldığı platform imzaları teslim ettikten sonra bakanlık önünde açıklama yaptı.

Ambulanslar hastaneye geç ulaşacak

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, “Köklü 13 hastanenin kapanması ile birlikte vatandaşlarımızın, personelin hastanelere ulaşması zorlaşacak” dedi. Kreşi dahi bulunulmayan hastanelerin ciddi mağduriyetler yaratacağı uyarısında bulunan Bulut, şunları söyledi: “Yurttaşlarımızın ‘hastanemi kapatma’ talebini içeren imzaları teslim ettik. Sağlık Bakanlığı’ndan talebimiz Bilkent Şehir Hastanesi açılsa bile diğer bölge hastaneleri kapatılmamasıdır. Buradaki trafik sorunu biliniyor, ambulansların ulaşmasında sorun olacak. Yollarda vatandaşlarımız canını kaybedecek.”

"Hastanelerimiz kapatmayın"

Kent merkezindeki hastanelerin kapatılmaması için mücadele edeceklerini belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, “Bilkent Şehir Hastanesi’ne günde 100 bine yakın giriş çıkış olması bekleniyor. Ulaşılması mümkün olmayan bir süreç ile karşı karşıya kalacağız. Şehir Hastanelerini değil kent merkezindeki hastaneleri istiyoruz. İlerleyen süreçte Eskişehir Yolu ambulans yolu haline gelecek. Kent merkezi neresi, Sağlık Bakanlığı binası ve şehir hastanesi neresi? Sağlığımıza sahip çıkmak için kent merkezinde hastanelerin kapatılmasını istemiyoruz” diye konuştu.