Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün, "Geçmişe dönük, 29 Temmuz'dan itibaren bugüne kadar olan vaka sayılarını da tabloda toplu bir şekilde vereceğiz" açıklamasına rağmen bugünkü koronavirüs tablosunda toplam vaka sayısı yer almadı. Bakanlık daha sonra koronavirüs tablosunu güncelledi ve Türkiye'de toplam 1 milyon 748 bin 567 koronavirüs vakasının olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı toplam koronavirüs vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanlığı, bugünkü (10 Aralık) yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosunu güncelledi ve Türkiye'deki toplam vaka sayısını açıkladı.

Bakan Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Yarından itibaren geçmişe dönük, 29 Temmuz'dan itibaren bugüne kadar olan vaka sayılarını da tabloda toplu bir şekilde vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bugün açıklanan (10 Aralık) ilk koronavirüs tablosunda geçmişe dönük vaka sayıları açıklanmadı.

Sağlık Bakanlığı daha sonra 10 Aralık günkü koronavirüs tablosunu toplam vaka sayısı ekleyerek güncelledi.

Buna göre, Türkiye'de toplam koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 748 bin 567 oldu.

bakan-koca-toplu-sekilde-verecegiz-demisti-toplam-vaka-sayisi-koronavirus-tablosunda-yer-almadi-815251-1.
Fotoğraf: Bakanlığın ilk açıkladığı koronavirüs tablosu

bakan-koca-toplu-sekilde-verecegiz-demisti-toplam-vaka-sayisi-koronavirus-tablosunda-yer-almadi-815255-1.
Fotoğraf: Bakanlığın yeni açıkladığı ve toplam vaka sayısının yer aldığı tablo

TÜKEL: GERÇEK SAYIYI YANSITMASI ZOR

TTB Merkez Konseyi eski Başkanı Raşit Tükel, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı toplam vaka sayısının, gerçek sayıyı yansıtmasının zor olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan değerlendirmelerde bulunan Tükel, "Bugün 1.748.567 olarak açıklanan toplam vaka sayısının, gerçek sayıyı yansıtıyor olması zor. Böyle olması, vakaların yaklaşık üçte ikisinin 8 ayda, üçte birinin son birkaç haftada tespit edilmiş olduğu anlamına gelir. Gerçekçi mi?" ifadelerini kullandı.

Tükel ayrıca, 25 Kasım’dan bu yana 495 bin 850 vaka açıklandığını söyledi.