Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddete karşı, iki saatlik iş bırakma eylemi yapıldı

Sağlık çalışanları şiddete karşı iş bıraktı

BİRGÜN / İZMİR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, erişkin acilde intörn doktorun şiddete maruz kalması, beyin cerrahisi yoğun bakım bölümünde hayatını kaybeden hasta yakınlarının yoğun bakıma girerek doktor ve hemşireleri kesici aletlerle tehdit etmesi, darp ederek zorla ölmüş hastalarına elektroşok yaptırması ve Ege Üniversitesi yönetiminin duyarsızlığı protesto edildi. TTB ve SES üyeleri iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Ege Üniversitesi önünde yapılan basın açıklamasında, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları ile karşı karşıya kaldık. Bundan bir hafta önce Acil Serviste, üç gün önce de beyin cerrahisi yoğun bakımda asistan, intörn, hemşire ve diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımız hasta yakınlarının sözel ve fiziksel şiddetine maruz kaldı. Şiddet büyük küçük, sözel fiziksel olarak ayrılmaz, ayrılamaz. Hiçbir sağlık personelinin can güvenliğinin bulunmadığını görüyoruz” denildi.

ŞİDDET SONA ERSİN

Hastanelerin birer ticarethane, sağlık hizmetlerinin kar elde etme aracı, hastaların da müşteri haline geldiği sağlık sisteminde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı vurgulanan ortak açıklamada, şunlara yer verildi:

“Asistanlar, hastanede şiddet olaylarının en çok yöneldiği kesimlerin başında gelmektedir. Hatta orada bulunma amaçları eğitim almak olan intörn arkadaşlarımız dahi bu şiddetin muhatabı haline geldi. Adlarını üzülerek andığımız Ersin Arslanların, Kamil Furtunların ve şiddet kurbanı nice meslektaşlarımızın yanlarına yenileri eklenmesin diye bu şiddete bir an önce dur denilsin. Konuyla ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını, sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz. İsteğimiz sağlıkta şiddetin sona ermesidir.”