Antep'de İnayet Topçuoğlu Hastanesi'nde bir grup hasta yakını taş ve sopalarla sağlık çalışanlarına saldırdı. Bu sırada kalp krizi geçiren saldırgan, acil müdahale ile hayata döndürüldü.

Sağlık çalışanlarına saldıran hasta yakını kalp krizi geçirdi
Fotoğraf: DHA

Antep'te İnayet Topçuoğlu Hastanesi'nde meydana gelen olayda, ismi öğrenilemeyen bir kadın hasta mide rahatsızlığı nedeniyle dahiliye servisine geldi. Doktorun serum takılmasını istediği hasta müşahede altına alındı.

Bu sırada bir bebeğe serum hazırlayan hemşire Zelihanur Bozkurt, bir süre sonra serum ile birlikte hastanın yanına gidince geç geldiği gerekçesi ile hasta yakınlarının taş ve sopalı saldırısına uğradı.

Kavgayı ayırmak isteyen güvenlik görevlileri Murat İşbilir, İlker Turunç ile tıbbi sekreter Mehmet Azlağ, röntgen teknikeri Mustafa Çetin ve hemşire Bozkurt yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Olay sırasında kavga eden gruptan saldırgan Hasan B., kalp krizi geçirdi. Darp girişiminde bulunduğu sırada kalp krizi geçiren saldırgana ilk müdahaleyi İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nin doktorları yaptı. Kalbi duran ve yeniden hayata döndürülen saldırgan, daha sonra başka bir hastaneye sevk edildi. Hasan B.’nin yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

4 GÖZALTI

Olayın ardından hastanede beyaz kod verilirken, polis ekipleri kavgaya karıştığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı. Saldırı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(DHA)