Gökçeada Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık emekçileri, idari yönetimin baskılarından dolayı hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanlarından baskılara karşı eylem

BİRGÜN EGE

AKP Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 29 Temmuz 2022'de açtığı Gökçeada Devlet Hastanesi, sağlık çalışanlarına yapılan mobbingle gündemde. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamada baskılara son verilmesi istendi.

SES Çanakkale Şube Yöneticisi Murat Dağdelen, “Liyakatsiz İdarecilerin ayrımcı ve kayırmacı anlayışını, keyfi olarak yarattıkları usulsüzlükleri, personele uyguladıkları baskıları, kamuyu uğrattıkları zararı, Gökçeada Devlet Hastanesi nezdinde sağlık sistemimizin içine düşürüldüğü utancı bir kez daha ifşa etmek için toplandık. Gökçeada Devlet Hastanesi de uzun süredir benzer kötücül anlayışla yönetilmeye çalışılıyor. Birçok hastanede ve sağlık kurumunda olduğu gibi, yönetememe krizinin pençesinde can çekişiyor" dedi.

Dağdelen, "Acil servis deneyimine sahip personeller idareyle ters düştüğünde yerleri değiştirilmektedir. Hastane içi sürgün politikası tam gaz sürmektedir. Hastane İdaresinin kendine çeki düzen vermesi, hukuka ve yasalara uygun davranması için İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde başlattığımız girişimimiz de boşa düşürülmüştür. Çanakkale’den görevlendirmeyle gelen 112 Acil personeline fazla mesai yazılmaktadır. Hastane personelinin nöbet saatlerini dolduramaması nedeniyle; 112 sürücü listelerine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir mesai mantığı uygulanmaktadır. Buna göre aynı ambulansa hem 24 saatlik nöbet, hem de mesai tutan 2 sürücü görevlendirilmektedir. Bu durum her ay 10 bin liralık bir kamu zararı demektir. Nöbet tutan veri hazırlama personellerine fazla mesaiyi yaptırılmayıp, mesai usulü çalışan bazı kişilere fazla nöbetler tutturulmaktadır. İcap usulü çalışan bazı personeller ve birimlere, yapılan değişiklikler 3 ay sonrasında söylenmektedir" diye konuştu.