Fransa ve Kolombiya'da sağlık emekçileri, hakları için protesto gösterileri düzenledi. Sağlık emekçilerinin ortak talepleri ise güvenli koşulların sağlaması ve maaş ödemelerinde düzenleme yapılması

Sağlık emekçileri eylemde

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya salgın koşullarıyla mücadele ederken bu mücadelenin başında yer alan sağlık emekçileri, hükümetlerin güvenli koşulları sağlamasını ve maaş ödemelerinde düzenleme yapılmasını istedi. Fransa’nın başkenti Paris’te sağlık çalışanları çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Paris’teki Robert Debre Hastanesi’nin önünde toplanan sağlık çalışanları, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attı ve pankartlar taşıdı. Maaşlara zam yapılması da istenilen eylemde üç kişinin gözaltına alındığı ve ‘izinsiz gösteriye katıldıkları’ suçlamasıyla 50 kişiye para cezası verildiği belirtildi. Sarı yelekliler de gösteriye katılarak sağlık çalışanlarına destek verdi.

ACİL EYLEM PLANI

Sağlık çalışanları, bir yıldan fazla bir süredir hastanelerde imkanların yetersizliği ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hükümetten acil eylem planı bekliyor. Ülkedeki salgında hastanelerde ve yaşlı bakım evlerinde görev yapan sağlık çalışanları maske yetersizliği nedeniyle hükümete tepki göstermişti.

KOLOMBİYA’DA EYLEM

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da da sağlık çalışanları, daha fazla koruyucu ekipman ve güvenli çalışma koşulları talep ederek maaşlardaki gecikmeleri protesto etti. Ivan Duque hükümetinin istifasını talep eden emekçiler, taleplerinin yerine getirilmesini istedi.