Sağlık emekçileri Malatya'dan seslendi: Tükenmişlik noktasındayız

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya şubesi, gerçekleştirdiği basın açıklamasında sağlık emekçilerinin tükenmişlik noktasına geldiğini duyurdu.

Basın açıklamasını okuyan SES Malatya Şube Eş Başkanı Sakine Doğan, sağlık emekçileri olarak zor bir süreçten geçtiklerini dile getirerek şunları söyledi; “Sağlık emekçileri olarak çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu zorluklarla beraber çalışma koşullarımız ve kendimizin de hastalığa yakalanmamız bizi tükenmişlik noktasına getirmiştir. Bugüne kadar 93 sağlık emekçisi hayatını kaybetmiş, 30 bin kadar arkadaşımızın da testi pozitif çıkmıştır” dedi.

“İlimiz genelinde yaşamını yitiren arkadaşımız olmamakla birlikte testi pozitif çıkan sağlıkçı sayısı azımsanamayacak kadardır” diyen Doğan, taleplerini şöyle sıraladı:

* Covid poliklinik ve servislerde rotasyonla çalıştırılması sistemine geçilmesi gerekiyor.
* Görevlendirilmelerin puan usulüne göre yapılması gerekiyor.
* Görevlendirilmelerde kişisel ilişkiler üzerinden hareket edilmemesi kıdem ve liyakata göre hareket edilmesi gerekiyor.
* Sağlık sorunu olamayıp geri hizmette çalışanların sahaya çekilmesi gerekiyor.
* Ek ödemelerin performans sistemiyle değil,maaşlarımıza yansıtılmış bir şekilde eşit dağıtılması gerekiyor.
* Maaşlarımızın insanca yaşayabileceğimiz bir şekilde düzenlenmesi, 3600 ek göstergesinin ve yıpranma payının verilmesi gerekiyor.
* Cov,d-19'un iş kazası ve meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmesi ve bundan kaynaklı oluşan mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir.
* Çalışanlar kurum yöneticilerine ulaşmakta zorluk yaşamamalı, kapıdan geri çevrilmemelidir.
* İşyerlerinde dinlenme alanlarının sağlık koşullarına göre uygun olarak düzenlenmesi ve yemeklerinde içinden geçtiğimiz dönemde göz önüne alınarak daha besleyici ve kaliteli çıkması sağlanmalıdır.
* Çalışan sayısı arttırılmalı, güvenceli kadroya atama bekleyen sağlık bölümü mezunları bir an önce atanmalı ve KHK ile ihraç edilen çalışanların bir an önce iade edilmesi sağlanmalıdır.
* Sağlık çalışanlarına düzenli test yapılması gerekmektedir.
* Sağlık çalışanlarının üzerindeki fazla çalışmaktan kaynaklı yük azaltılmalıdır.