Sağlık emekçilerinden baskılara karşı eylem

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) üyelerine yönelik çeşitli sendikal faaliyetlerin engellenmesi ve istemsiz yer değiştirmelere sağlık emekçileri tepki gösterdi. SES ve İTO tarafından ortak yapılan basın açıklamasında “Anayasal bir hak olan sendikal faaliyetler ve ifade özgürlüğü engellenemez ve bunu engelleyenler bilsinler ki apaçık suç işlemektedirler” denildi.

SES Bakırköy şube başkanı Nuran Güngör tarafından okunan basın açıklamasında “En son olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan 20’den fazla sendika ya da tabip odası üyesi katıldıkları sendikal bir etkinlik nedeniyle topluca uyarı cezasıyla cezalandırılmıştır” bilgisi verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yönetiminin eşi-benzeri görülmemiş bir inceleme süreci başlattığı ifade edilen açıklamada, “Hastane arazisi üzerinde imar planı değişikliğinin yapıldığı bu süreçte soruşturmaların ve cezaların tekrar gündeme getirilmesi, bize karar vericilerin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve İstanbul Tabip Odası üyelerine yönelik planlı, sistematik bir cezalandırma motivasyonuyla hareket ettiği izlenimi yaratmaktadır” denildi.

Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz
Açıklamada, sağlık emekçilerinin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hastaneleriyle ilgili verilecek her türlü kararda sözünü söylemeye, düşüncesini dile getirmeye devam edeceği vurgulandı.