İzmir Tabip Odası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ek ödemesindeki adaletsizliğe karşı basın açıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada, “Eşit işe eşit ücret istiyoruz” denildi

Sağlık emekçilerinden çağrı: Eşit işe eşit ücret istiyoruz

AYCAN KARADAĞ

Sağlık Bakanlığı’nın vaadi olan sağlık emekçilerine ek ödeme, hâlâ adaletli bir şekilde sunulmuyor. Kimi sağlık emekçisi bu ödenekten pay alırken, kimisi alamıyor. İzmir’de sağlık emekçiler, adaletsiz performans ödemelerine karşı 3 gündür eylemde. Bu eylemler sonucundan taleplerinden biri olan gece nöbet ücretleri karşılık buldu. Sağlıkçılara gece nöbet ücreti verildi.

İzmir Tabip Odası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ek ödemesindeki adaletsizliğe karşı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde protesto basın açıklaması düzenlediler.

SAĞLIK HAKTIR SATILMAZ

SES İzmir Şube yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Biz burada beraber çalışıyoruz. Sağlık bir ekip işi. Sağlık alanında çok fazla açık var. Az işçiyle çok iş üretil. En son 32 bin personel alındı. Bu personel ek ödeme alacak. Ama 15 yıldır çalışan bazı personel grubu alamayacak. Böyle bir adaletsizlik var mı? 3 gündür mücadelemizde gece nöbeti talebimiz kabul edildi. Ama bu yetmez. Personel eksiği çok fazla. Asistanlar 32 saat çalışıyor. Bir sorun oluyor ama sorununu dile getiremiyor sağlıkçılar. Korkuyor sağlık çalışanları. Dilekçe bile veremiyoruz. Sürekli mobinge maruz kalıyoruz. Esnek saatler çalışmasında ne zaman çalışacağımızı bilmiyoruz. Personel yok gel diyorlar. Biz de insanız. Eve gidince tetikte beklemeyelim. Çocuklarımız var. Onlarla ilgilenmemiz lazım. İnsanca yaşamaya ait ücret istiyoruz. Biz bu sorunların nedeni sağlığın özelleştirmesi. Bu Covid, sosyal sağlın ne kadar önemli olduğunu gördük. Sağlık haktır satılmaz” dedi.

saglik-emekcileri-nden-cagri-esit-ise-esit-ucret-istiyoruz-735037-1.

İzmir Tabip Odası Sekreteri Dr.Lütfi Çamlı ise, “Haklı direnişiniz kutlu olsun. Sağlık bir ekip işi. Bizlerle verileri paylaşmıyorlar ama bizim edindiğimiz bilgiler, İzmir’de 500’e yakın sağlık çalışanı Covid nedeniyle tedavi gördü. Bunların önemli bir kısmı hemşire, hekim dışında şoför, güvenlik görevlileri de var. Pandemi sürecinde en önde sağlıklarını riske atarak çalışan işçiler oldu. Ölenlere baktığımız zaman burada da bir ayrım yok. Ek ödemelerde neden ayrıma gidiliyor. Biz hekimler böyle bir ücret ödenmesinden de rahatsız oluyor. Eşit bir şekilde paylaşılması için başvuruda da bulunduk” şeklinde konuştu.

saglik-emekcileri-nden-cagri-esit-ise-esit-ucret-istiyoruz-735040-1.