Sağlık emekçilerine daha fazla ücret

DIE LINKE (Sol Parti) :

DIE LINKE, yerel ve bölge örgütlerini 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı için mesafe kurallarına uygun olarak siyasi eylemler düzenlemeye çağırıyor. Bunlar Covid-19 bulaşma riski olmayan toplu eylemler olabilir: Örneğin bisiklet veya araba konvoyları, insan “zincirleri” gibi ortak yaratıcı eylemler. Bu noktada birlikte hareket etmek için sendikalar, e sosyal hareketler içindeki muhataplarla görüşülmelidir.Şimdi bu gerçek iş gücünün değeri görülmelidir.

DIE LINKE, toplumsal yaşam açısından önemli bu işlerde çalışanların daha fazla maaş almaları için herkesi mücadeleye cağırır.

DIE LINKE, kriz masrafları için emlak vergisi ve en az yüzde 90 kısa çalışma talep eder. Buna ek olarak, DIE LINKE sağlık sistemi, hemşirelik ve satış çalışanları için sürekli 500 avroluk bir ücret artışı talep etmektedir. Daha fazla hastane personeli, daha fazla test ve daha koruyucu giysiler taleplerimiz arasındadır. Çalışanların Pazar günleri dinlenme hakkı, iş güvenliği ve günde 8 saatlik çalışma hakkında bir gevşeme olamaz.