Ankara Tabip Odası, Dev Sağlık ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolay

BELGİN TORAMAN - SERDAR KOCAPINAR -YAKUP DURMUŞ / Ankara Tabip Odası, Dev Sağlık ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Numune Hastanesi'nden Sağlık Bakanlığı önüne kadar yürüdü. Emekçiler, "Aile hekimliğine hayır", "Sağlık hizmetleri döner sermaye ile döndürülemez" yazılı dövizler taşıdı, "Sağlık haktır, satılamaz", "Herkese eşit, ücretsiz sağlık" sloganları attı.

SES Ankara Şube Başkanı Adem Bu-lat, AKP Hükümeti'nin, "Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla başlattığı ve 3 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği uygulamaların, sağlık alanındaki sorunları derinleştirdiğini" savundu.

PERSONEL AÇIĞI
Sağlık alanındaki personel açığının ciddi boyudarda olduğunu kaydeden Bulat, İstanbul'un göbeğindeki bazı hastanelerde dahi bu nedenle kapatılan servisler olduğunu öne sürdü.

Bulat, "Başbakan'ın doktor ithal etmeye yönelik açıklamaları ise, siyasi iktidarın sağlık alanına ticari bakışının, hekimlere ve sağlık emekçilerine verdiği değerin göstergesidir" diye konuştu. Bulat, Meclis gündemindeki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi, performansa dayalı ücretlendirmenin sona erdirilmesi ve aile hekimliği uygulamasının durdurulması gerektiğini kaydetti.

'UYGULAMALAR HALKA İHANET'
SES Genel Başkanı Koksal Aydın ise, " Bugün 14 Mart, yani modern tıp eğitiminin verilmeye başladığı tarih. Ama bugünkü uygulamalara bakında bir modernlik, çağdaşlık göremiyoruz. Sağlıkta Dönüşüm dediler. Bu proje olsa olsa, ilkellik, halka ihanet projesidir" dedi. Aydın, AKP İktidarına yüklenerek "AKP İktidara geldiğinde kimse hastanelerde rehin kalmayacak dedi. Ama daha ki gün önce halka ücretsiz sağlık hizmeti verdiler diye öğretim üyeleri hakkında soruşturma başlattılar" dedi.

KOCAELİ'DE BEYAZ YÜRÜYÜŞ
Türk Tabipleri Birliği Kocaeli Tabip Odası ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 13-19 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri, dün başladı. 5 gün sürecek etkinlikler kapsamında Sağlıkta Dönüşüm Projesi ve Genel Sağlık Sigortası'na karşı yapılan "Beyaz Yürüyüş" dün saat 17.30'da Merkez Bankası önünden başladı. Tıp balosu da dün akşam saat 19.30'da KOÜ Derbent Turizm Uygulama Ote-li'nde yapıldı.

BİR PROTESTO DA TOKAT'TAN
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tokat İl Temsilciliği 14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası nedeniyle "Sağlık ve Sosyal Güvenlik Hakkı" na sahip çıkmak için Turhal Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

'AKP NE SÖYLEDİ NE YAPIYOR'
Mersin Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Mersin Devlet Hatanesi önünde yaptığı basın açıklamasında "Bu yılda Sağlık hizmetlerinin, uygulanan neo-liberal politikalarla felce uğratılmaya çalışıldığı bir 14 Mart haftası yaşıyoruz"dedi.

'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM ÖLÜM'
Adana SES Şubesi ,Balcalı Hastanesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya hastane çalışanları bir saadik iş bırakma eylemi yaparak destek verdi.