İstanbul Gazi Mahallesinde oturan Mustafa Eren, sağlık raporu almak için gittiği Zübeyde Hanım Aile Sağlık Merkezi'nde skandalla karşılaştı...

İstanbul Gazi Mahallesinde oturan Mustafa Eren, sağlık raporu almak için gittiği Zübeyde Hanım Aile Sağlık Merkezi'nde skandalla karşılaştı. Mustafa Eren, otomasyon cihazına kimlik numarasını yazdığında “Doktorunuz Osman Mutlu … tarihine kadar izinli” yazısıyla karşılaştı. Doktorun ne zamana kadar izinli olduğundan Aile Sağlık Merkezi’ndeki (ASM) danışman ve yetkililerin de haberi olmadığını öğrendi.İşe girmek için zorunlu olan sağlık raporunu almaya çalışan Mustafa Eren hastanedeki danışmana, “Benimle ilgilenecek aile doktoru izinli, ne yapmam gerekiyor, onun yerine ilgilenecek kişi kim?” diye sordu. Danışman ise, “Yerine ilgilenen kişi ne yazık ki yok?” cevabını verdi. Mustafa Eren, sağlık raporu almak için geldiğini, hasta olarak gelenlere ne yaptıklarını sordu. Karşılığında ise devlet hastanesine gitmelerini söylüyoruz yanıtını aldı.


‘DEVLET HASTANESİNE GİT’
Mustafa Eren bunun üzerine cihazın üzerindeki 0212 595 33 46 ve 0212 595 00 76  numaralarını aradı. Ancak aradığı her iki numaradan da tatmin edici yanıtlar alamazken, en yakın devlet hastanesine gitmesi yönünde tavsiyeler aldı.
Gazi Mahallesi’nde oturan Mustafa Eren Eyüp Devlet Hastanesi’ne gitti ve ASM’de ücretsiz alabileceği rapor için 26 TL ücret ödedi. Saatler süren işlemler sonrasında zorlukla sağlık raporu alabilen Mustafa Eren, yaşananların sağlıkta dönüşüm politikalarının sonucu olduğunu söyledi.