Şahkulu Dergahı'nın Pendik şubesine, deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan yardım paketleri TIR'lara yüklenirken silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. İstanbul Valiliği, kaçan saldırganın silahıyla birlikte yakalandığını açıkladı

Şahkulu Sultan Vakfı'na silahlı saldırı: 1 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

Şahkulu Dergahı'nın İstanbul Pendik'teki şubesine silahlı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan yardım paketleri TIR'lara yüklenirken silahlı ateş açıldı. Bacağından yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden kaçan saldırgan daha sonra yakalandı.

istanbul-da-sahkulu-sultan-vakfi-subesine-silahli-saldiri-1-kisi-yaralandi-1127044-1.

"KARŞI KOYAN BİR ARKADAŞIMIZ YARALANDI"

ANKA'nın aktardığına göre, saldırının ardından açıklama yapan Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Hasan Şahin, kimliği belirsiz kişilerce TIR'lardan birine el konulmaya çalışıldığını söyledi.

"Gasp gibi bir durum olduğunu anladık" diyen Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Bizim Pendik şubemiz var. Depremzedeler için çok miktarda bağış topladı. Şahkulu'nda toplanan bağışlarla birlikte TIR'larla Anadolu'ya sevk edildi. Çok büyük çaba gösterdik depremde. TIR'lardan birine el koymak istemişler. Gasp gibi bir durum olduğunu anladık. Çocuklar da vermemek için direnmiş. O direnme sırasında ateş edilmiş. Arkadaşlarımızdan biri yaralanmış. Olay gasp gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

istanbul-da-sahkulu-sultan-vakfi-subesine-silahli-saldiri-1-kisi-yaralandi-1127046-1.

istanbul-da-sahkulu-sultan-vakfi-subesine-silahli-saldiri-1-kisi-yaralandi-1127045-1.

"HİÇBİR TEHDİT BİZİ ENGELLEYEMEZ"

Saldırıya ilişkin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Şahkulu Sultan Dergahındayız. Pendik şubesinde Yardım Tır’ı yüklenirken ateş edilerek bir canımız ayağından yaralanmıştır. Alevilerin deprem bölgelerine yaptıkları yardım birilerini rahatsız etmiş olabilir, bizler her canımıza yardım ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız hiçbir tehdit bizi engelleyemez" denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Şahkulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dede Baba Araştırma, Eğitim ve Kültür Vakfı önünde silahlı yaralama ihbarı alındığı belirtilerek, olayın 'yol verme' tartışması sonucu yaşandığı ifadelerine yer verildi.

Kimliği daha sonra belirlenen şüpheli Ö.A'nın olayda kullandığı silahla yakalandığı belirtilen açıklamada, "Yapılan araştırmada şahsın 4 adet suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.