Henüz 18 yaşında dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid’e transfer olan Arda Güler için görkemli imza töreni düzenlendi. Yıldız oyuncu, ‘‘Rekabetten kaçmayacağım, burada efsane olmak istiyorum’’ diye konuştu.

Sahne artık Arda’nın
Arda Güler ve Florentino Perez / Fotoğraf: AA

Mahir KANAAT

Henüz 18 yaşında Real Madrid’e transfer olan Arda Güler için dün kulüp tarafından imza töreni düzenlendi. Törene kulüp başkanı Florentino Perez de katıldı. Perez, Arda’dan törende övgüyle bahsederken kulübün geleceğinde önemli rol oynayabileceğini ifade etti. Perez açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  

"Arda, kulübümüzün değerlerini karşılayan bir futbolcu. Burada hem futbolcu olarak hem de Real Madrid değerlerinde büyümeye devam edeceksin. Cesaret, kazanma arzusu, alçak gönüllük. Real Madrid pes etmez." 

PEREZ’DEN ÖVGÜLER

Arda’nın Real Madrid’i geleceğini temsil ettiğinin altını çizen Eflatun-beyazlı kulübün başkanı, "Her futbolcunun gelişi bizim için büyük bir heyecan ve özel bir neşe kaynağı. Real Madrid tarihi boyunca kadrosunda en büyük efsaneleri bulundurmuş bir kulüp. Arda bizim hem günümüzü hem de geleceğimizi güçlendirecek,  buna inanıyoruz. Futbolda adını duyurmak isteyen ve büyük hayalleri olan bir futbolcuyu kadromuza kattık. Real Madrid’e hoş geldin Arda’’ diye konuştu.

Perez, Arda’ya ithafen bugün hayatının önemli günlerinden biri olduğunun altını çizerek, "Bugünü asla unutmayacaksın. Dünya futbolunun şu an en büyük potansiyellerinden birisin. Fenerbahçe’de harika bir sezon geçirdin, Türkiye Kupası’nı kazandın. Finalde en iyi oyuncu ödülünü alarak bu kupanın değerini ikiye katladın’’ dedi. 

Arda Güler ise yaptığı açıklamada büyük bir heyecan yaşadığını belirterek şunları söyledi: ‘‘Böylesine büyük bir kulübün bir ferdi olmak benim için çok önemli çok mutluyum, gururluyum. Bu transfer döneminde Avrupa’dan birçok kulüp beni kadrosuna katmak amacındaydı ancak Real Madrid sizi istiyorsa diğer tekliflerin pek bir önemi kalmıyor. Teknik direktör ve kulüp beni çok istedi.’’

Real Madrid’in büyük yıldızları olduğunu belirten genç yıldız kendisinin de burada kalacağını ve kiralık gitmek istemediğini ifade ederek, "Buraya oynamaya geldim. Çalışıp formayı almak istiyorum" şeklinde görüşlerini açıkladı.

ANCELOTTİ ARADI

Real Madrid’in Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin transfer döneminin ilk gününde kendine telefon ettiğini ifade eden Arda sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: ‘‘Ancelotti çok büyük bir hoca. Daha ilk transfer döneminin lik gününde beni aradı ve Real Madrid’e gelmem için söz istedi. Beni hangi pozisyonda oynatacağını, planlarını açıkladı.Böylesine büyük bir futbol figürünün benimle ilgilenmesi benim için çok önemliydi."

Fenerbahçe’den ayrılığıyla ilgili de konuşan genç yıldız, "Fenerbahçe’den ayrılmak çok duygusal bir şey. Ama Real Madrid’i hiç kimse reddedemez. Fenerbahçe taraftarının kırılganlığını anlıyorum ama elimden çok fazla bir şey gelmiyor. Onları çok seviyorum, birini kırmak istemedim. Bana kırılmasınlar" diye konuştu.