İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal kararını sert bir dille eleştiren Akşener, “Bağımlı yargı yoluyla millet iradesinin gaspedilmesi ikinci bir 28 Şubat’tır” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Maalesef Kenan Evren’i bile geride bıraktı” diyerek eleştiren Akşener, […]

‘Şahsi hırsları için hiçe sayıyorlar’

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal kararını sert bir dille eleştiren Akşener, “Bağımlı yargı yoluyla millet iradesinin gaspedilmesi ikinci bir 28 Şubat’tır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Maalesef Kenan Evren’i bile geride bıraktı” diyerek eleştiren Akşener, “Erdoğan tek adam olmakla yetinmeyip tek seçmen olmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

Konuşmasında, “Mesele Darbe ile demokrasi arasında tercih yapma meselesidir” diyen Akşener, şöyle devam etti: “Mesele, iradesine yapılmış bu darbeye karşı milletin iradesini kurtarma meselesidir. Türk milleti sandığı devirenleri hiçbir zaman affetmemiştir. Milletimiz hep birlikte demokrasinin yanında yer alacak ve 6 Mayıs darbesini savuracaktır. Sandığın devrildiği ülkede siyasi ve ekonomik huzur olmaz. Şahsi hırsları için demokrasiyi ve millet iradesini hiçe sayıyorlar.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomiye dair iddialarını da değerlendiren Akşener, “”Ekonomi bakanı damat ve kayın pederi ‘krizi savuşturduk, patlıcan yemeseniz ölmezsiniz’ diyorlar ama mesele açlık farkında değiller. İktidar artık milletimizle alay ediyor. Damat bakan utanmadan tünelin ucunda ışığın göründüğünü söyledi. Berat harikalar diyarında” dedi.