CHP'li Ulaş Karasu, sahte içki ölümlerine ilişkin, "Alkol ücretlerindeki yüksek vergi oranları, TEKEL bayilere uygulanan baskı, pandemi bahane edilerek konulan satış yasakları gibi birçok neden vatandaşları sahte içkiye yönlendirdi" dedi.

Sahte içki ölümleri artıyor: "Yüksek vergi oranları yurttaşları sahte içkiye yönlendirdi"

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sahte içki ölümlerine dikkati çekti. İktidarın bağımlılıkla değil yaşam tarzıyla mücadele ettiğini belirten Karasu, "İktidarın, alkol piyasasıyla ilgili düzenleme yapması gerekiyor. Düzenlemenin yapılmadığı her gün maalesef ölüm haberiyle karşılaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Sivas’ın Zara ilçesinde sahte içki nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken 2 kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

Yeni yıl öncesi sahte içki nedeniyle yaşanan zehirlenme vakalarında artış yaşandı. Son olarak Sivas’ın Zara İlçesi’nde sahte içki nedeniyle metil alkol zehirlenmesi yaşayan 3 kişi hayatını kaybederken 2 kişi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yoğun bakıma alındı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Zara ilçemizde sahte içki nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yoğun bakımda. TEKEL bayilerini vergi dairesi, içki tüketenleri vergi mükellefi olarak gören düzen insanları sahte içkiye yönlendiriyor. İktidar bağımlılıkla değil, vatandaşla mücadele ediyor” dedi.

Ülke genelinde sahte içki nedeniyle yaşanan ölümlere de dikkat çeken Karasu, TEKEL bayilerinin özellikle küçük illerde baskı altına alındığını, içki satmaması için tehdit edildiğini ifade etti.

“İktidar bağımlılıkla değil yaşam tarzıyla mücadele ediyor” diyen Karasu, “Bu da merdiven altında üretilen içkilerin daha fazla piyasaya çıkmasına neden oluyor. Alkol ücretlerindeki yüksek vergi oranları, TEKEL bayilere uygulanan baskı, pandemi bahane edilerek konulan satış yasakları gibi birçok neden vatandaşları sahte içkiye yönlendirdi. İktidarın, alkol piyasasıyla ilgili düzenleme yapması gerekiyor. Düzenlemenin yapılmadığı her gün maalesef ölüm haberiyle karşılaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.